Een heerlijke vegetarische curry met groenten uit de zee
Ingrediënten
- 1 stukje gember ter grootte van een duim, fijngesneden
- 1 stukje verse kurkuma, fijngesneden
- 1 stengel citroengras, in de lengte doormidden gesneden
- 2 kaffir-limoenblaadjes
- 40 cl kokosmelk
- 3 sjalotten, fijngehakt
- 10 groene asperges
- 100 g prinsessenbonen
- 2 grote handen verse spinazie
- 10 g gedroogd wakame-zeewier,10 min geweekt en daarna uitgelekt
- Tamari
- Het sap van een halve limoen
- Een paar geroosterde pinda's
Bereiding
- Bak de sjalotten in een wok of braadpan met een bodempje olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg gember, kurkuma en citroengras toe en laat een tijdje meebakken. Doe er de kaffir-limoenbladeren, kokosmelk en grof zout bij en laat sudderen op een heel laag vuurtje. Let op, de kokosmelk mag niet oververhit raken.
- Pocheer de asperges en prinsessenbonen in de kokosmelk gedurende 10 min. Voeg daarna de spinazie en de wakame toe en kook nog een paar minuten. Controleer of de curry voldoende gekruid is en voeg aan het einde van de kooktijd de tamari en het limoensap toe.
- Serveer de curry met koriander en gegrilde pinda's. Combineer de groentecurry met Thaise rijst. Voor een niet-vegetarische versie kun je samen met de asperges ook garnalen toevoegen.
ELLE Eten-tip
Gebruik het weekwater van het zeewier om je binnenhuisplanten te besproeien.