In het Italiaans betekent tiramisú ‘beur mij op’, ‘maak mij blij’. Deze versie van het zachtromige dessert zal je tafelgasten ongetwijfeld blij maken.
Ingrediënten
- 500 g mascarpone
- 100 ml cacaocrème
- 500 ml hete espressokoffie
- 375 g frambozen
- 4 el cacaogrué (fijngemalen cacaobonen)
- 30 à 36 boudoirkoekjes
- 3 el oranjebloesemwater
- 75 g poedersuiker
- 8 eieren
- geraspte schil van 1 sinaasappel
- 2 tl gemalen kardemom
- snuifje zout
Bereiding
- Splits de eieren. Doe eierdooiers en poedersuiker in de mengkom van de keukenrobot. Meng met de draadgarde op stand 8 tot een dikke massa.
- Laat de keukenrobot zachter draaien (stand 4) en voeg de mascarpone toe. Doe er ook sinaasappelschil, kardemom en oranjebloesemwater bij. Meng kort tot je een homogeen geheel krijgt en schep in een grote kom.
- Was en droog de mengkom en de draadgarde grondig af. Klop de eiwitten op stand 8 stijf, samen met wat zout. Spatel het eiwitschuim onder de mascarpone.
- Meng de espresso met de cacaocrème. Dompel de helft van de boudoirkoekjes in de mengeling en breng een laag aan op de bodem van een grote schotel. Bedek met de helft van de mascarpone en frambozen.
- Dompel de rest van de boudoirkoekjes in de koffiemengeling en leg op de frambozen.
- Bedek met de rest van de mascarpone en de frambozen. Werk af met cacaogrué.
- Plaats voor het opdienen 4 à 6 uur op een koele plek.
Kan je ook niet wachten om aan de slag te gaan, ontdek hier het limited "Queen of hearts" - gamma van KitchenAid:
Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met KitchenAid.
www.kitchenaid.be