Pure chocolade gaat samen met sappige kersen in deze Duitse dessertklassieker.
Ingrediënten
- 250 g pure chocolade (70%)
- 2 tonkabonen
- 250 g boter
- 225 g suiker
- 50 g bloem
- 5 eieren
- 5 eierdooiers
- 800 g noordkrieken in bokaal
- 250 g mascarpone
- 8 el kirsch
- 200 g zure room
- 50 ml melk
- 50 g poedersuiker
- 1 vanillestokje
Bereiding
- Maak de kriekencompote: laat de krieken uitlekken en bewaar het sap. Doe de helft van de krieken in een kom en giet er de kirsch op. Laat 20 minuten marineren. Laat de krieken daarna uitlekken en zet opzij.
- Voeg de kirsch toe aan het bewaarde kriekensap. Breng aan de kook en laat inkoken tot een dikke stroop. Giet over de resterende krieken en zet opzij.
- Maak de mascarponeroom: splits het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit. Roer onder de mascarpone met de melk. Meng room, kirsch en poedersuiker met de draadgarde op stand 6. Spatel onder de vanillemascarpone en zet koel weg.
- Bereid het chocoladebeslag: verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de chocolade met de boter en kirsch. Mix de suiker en tonkabonen fijn in een koffiemolen. Meng eieren, eierdooiers en tonkasuiker in de mengkom met de draadgarde op stand 8 tot een dikke massa. Spatel er de gesmolten chocolade onder. Zeef de bloem over het beslag en meng kort.
- Verdeel de helft van het chocoladebeslag over 8 ingevette en bebloemde potjes van 200 ml. Schik er 3 in kirsch gemarineerde krieken op en bedek met de rest van het beslag.
- Bak 10 à 12 minuten tot de bovenkant stevig aanvoelt, maar de binnenkant nog half vloeibaar is. Laat 1 minuut rusten en serveer met kriekencompote en mascarponeroom.
Kan je ook niet wachten om aan de slag te gaan, ontdek hier het limited "Queen of hearts" - gamma van KitchenAid:
Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met KitchenAid.
www.kitchenaid.be