Vegetarische maki met shiitake en avocado
Non spécifié
30 min
45 min
4 rollen
Easy
Ingrediënten
- 2 kopjes ongepelde sushirijst
- 4 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel kokossuiker
- 4 norivellen
- 1 in stukjes gesneden avocado
- Klein stukje rode kool, fijngehakt
- 125 g grof gehakte shiitake
- 1 eetlepel umeboshi-pasta
- Tamari
- Spoel de rijst verschillende keren. Doe daarna in een kookpot met 4 kopjes water en zout. Breng aan de kook, dek af, zet het vuur lager en kook de rijst gedurende 45 minuten, totdat het water volledig is opgenomen. Voeg azijn en suiker toe wanneer de rijst gaar is. Meng en laat volledig afkoelen voordat je de maki maakt.
- Bak de shiitake in een koekenpan met een bodempje olie. Voeg op het einde wat tamari toe als smaakmaker.
- Stel de maki samen. Zorg ervoor dat je alle ingrediënten bij de hand hebt, samen met een bamboemat en een klein bakje water om je vingers te spoelen. Leg een vel nori op de bamboemat en bedek met rijst. Laat aan de bovenkant een strook van 2 cm over. Leg de toppings op de rijst: een theelepel umeboshi-pasta, avocado, rode kool en shiitake. Gebruik de bamboemat om de maki te rollen. Herhaal dit voor de andere 3 rollen. Snijd de maki-rol in hapklare stukken met een scherp mes en serveer met de overgebleven tamari.
ads
ads