Vegetarische maki met shiitake en avocado

Gepubliceerd op 20 maart 2019 Druk het recept af door Emilie Mascia
  • Lunch/Diner
  • 30 mn
  • 45 mn
  • 4 rollen
  • Easy
Vegetarische maki met shiitake en avocado

Deze maki is lekker veggie en supergezond

Ingrediënten

  • 2 kopjes ongepelde sushirijst
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel kokossuiker
  • 4 norivellen
  • 1 in stukjes gesneden avocado
  • Klein stukje rode kool, fijngehakt
  • 125 g grof gehakte shiitake
  • 1 eetlepel umeboshi-pasta
  • Tamari

Bereiding

  1. Spoel de rijst verschillende keren. Doe daarna in een kookpot met 4 kopjes water en zout. Breng aan de kook, dek af, zet het vuur lager en kook de rijst gedurende 45 minuten, totdat het water volledig is opgenomen. Voeg azijn en suiker toe wanneer de rijst gaar is. Meng en laat volledig afkoelen voordat je de maki maakt.
  2. Bak de shiitake in een koekenpan met een bodempje olie. Voeg op het einde wat tamari toe als smaakmaker.
  3. Stel de maki samen. Zorg ervoor dat je alle ingrediënten bij de hand hebt, samen met een bamboemat en een klein bakje water om je vingers te spoelen. Leg een vel nori op de bamboemat en bedek met rijst. Laat aan de bovenkant een strook van 2 cm over. Leg de toppings op de rijst: een theelepel umeboshi-pasta, avocado, rode kool en shiitake. Gebruik de bamboemat om de maki te rollen. Herhaal dit voor de andere 3 rollen. Snijd de maki-rol in hapklare stukken met een scherp mes en serveer met de overgebleven tamari.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor