Chocolademoelleux met dulse

Gepubliceerd op 21 maart 2019 Druk het recept af door Emilie Mascia
  • Dessert
  • 20 mn
  • 25 mn
  • 6 tot 8 personen
  • Easy
Chocolademoelleux met dulse

Dit heerlijke dessertje met groenten uit de zee barst van de vitamines en mineralen.

Ingrediënten

  • 260 g pure chocolade 70%
  • 260 g rietsuiker
  • 6 eieren
  • 120 g boter
  • 1 eetlepel boekweitmeel
  • 1/2 eetlepel dulsekruimels

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ° C. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Smelt chocolade en boter au bain-marie.
  2. Klop intussen de eierdooiers met de rietsuiker tot je een bleke mengeling krijgt. Voeg de gesmolten chocolade met de boter toe, de bloem en daarna de dulse.
  3. Klop vervolgens de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder de rest.
  4. Zet 20 tot 25 min in de oven. Laat afkoelen en serveer met wat seizoensfruit.

 

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor