Dip van rode biet en kombu-zeewier

Gepubliceerd op 22 maart 2019 Druk het recept af door Emilie Mascia
  • Hapjes
  • 10 mn
  • 1 h
  • 4 personen
  • Easy
Dip van rode biet en kombu-zeewier

Zin in een lekker aperitiefhapje? Met deze gezonde zeewierdip zit je helemaal goed.

Ingrediënten

  • 3 kleine bieten
  • 1 eetlepel tahin
  • 1 koffielepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel verkruimeld kombu-zeewier
  • Zeezout-gomasio of een granenmengeling
  • Dille

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de hele bieten (met schil) gedurende een uur en papillotte in de oven. Laat afkoelen.
  2. Schil de bieten en mix in de blender met de tahin, de rode wijnazijn, het zeewier en het zout. Proef en kruid bij indien nodig.
  3. Serveer gekoeld met erbovenop een scheutje olijfolie, zeezout-gomasio en dille. Serveer de dip met meergranencrackers of een paar staafjes rauwe groenten.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor