Wij verklappen je hoe je de beroemde pasta met truffels van Rijsels restaurant La Bellezza maakt.
Ingrediënten
- 400 g mafaldina (alternatief: tagliatelle)
- 20 g verse zwarte truffel
- 80 g mascarpone
- ½ sjalot
- 200 g Parijse champignons
- 3 cl witte wijn
- 20 g boter
- 2 eetlepels truffelolie
- 70 g parmezaan
Bereiding
- Bereid de truffelroom voor: smelt de boter met de truffelolie in een pan met dikke bodem. Voeg de sjalot en de helft van de in stukjes gesneden truffel toe en daarna de in stukjes gesneden Parijse champignons. Laat een paar minuten sudderen en blus dan met de witte wijn. Roer goed met een houten spatel om alle aanbaksels los te maken.
- Kook op laag vuur gedurende 10 min. Mix de saus.
- Kook de pasta in gezouten water, iets minder dan al dente.
- Meng intussen de mascarpone en truffelcrème in een steelpan en verhit op een zacht vuurtje. Voeg de pasta, geraspte parmezaan en indien nodig wat kookwater toe.
- Dresseer snel de borden, met boven op de pasta dunne plakjes geraspte truffel (gebruik als dat kan een truffelrasp, of anders een dunschiller).