Start de lente met deze heerlijke vegetarische loempia's met hartige pindadressing.
Ingrediënten
- een pakje rijstpapier
- 2 wortels
- 1 komkommer
- 1/2 rode kool
- verse munt
- verse koriander
- scheuten van radijs of prei
- 1 lente-ui
- sesamzaadjes
- 3 lepels pindakaas
- sap van 1 limoen
- 2 lepels sushi-azijn
- 4 lepels sesamolie
- +/- 2 cm verse gember geperst
- lookpoeder
Bereiding
- Snij de groentjes in heel fijne lange sliertjes.
- Dompel het rijstpapier volledig onder in water, en zorg dat beide kanten nat zijn. Leg het papier op het matje.
- Schik de groentjes er op en voeg sesamzaad, koriander, lente-ui en munt toe naar wens. Plooi beide zijkanten naar binnen, dan de onderste flap naar binnen en rol een stevige rol eventueel met behulp van het sushi-matje
- Je kunt ze zo serveren op een plank of in twee snijden om ze mooi rechtop te presenteren.
- Voeg alle ingrediënten voor de dressing samen en serveer met de springrolls.
Recept: Marie-Emilie Swolfs