Loempia’s met pindakaasdressing

Gepubliceerd op 1 april 2019 Druk het recept af door Maxine Detaellenaere
  • Lunch/Diner
  • 25 mn
  • 2 personen
  • Easy
Loempia’s met pindakaasdressing

Start de lente met deze heerlijke vegetarische loempia's met hartige pindadressing.

Ingrediënten

  • een pakje rijstpapier
  • 2 wortels
  • 1 komkommer
  • 1/2 rode kool
  • verse munt
  • verse koriander
  • scheuten van radijs of prei
  • 1 lente-ui
  • sesamzaadjes
  • 3 lepels pindakaas
  • sap van 1 limoen
  • 2 lepels sushi-azijn
  • 4 lepels sesamolie
  • +/- 2 cm verse gember geperst
  • lookpoeder

Bereiding

  1. Snij de groentjes in heel fijne lange sliertjes.
  2. Dompel het rijstpapier volledig onder in water, en zorg dat beide kanten nat zijn.  Leg het papier op het matje.
  3. Schik de groentjes er op en voeg sesamzaad, koriander, lente-ui en munt toe naar wens. Plooi beide zijkanten naar binnen, dan de onderste flap naar binnen en rol een stevige rol eventueel met behulp van het sushi-matje
  4. Je kunt ze zo serveren op een plank of in twee snijden om ze mooi rechtop te presenteren.
  5. Voeg alle ingrediënten voor de dressing samen en serveer met de springrolls.

Recept: Marie-Emilie Swolfs

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor