Loempia’s met pindakaasdressing

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

25 min

Temps de cuisson

0 min

Nombre de personnes

2 personen

Niveau de difficulté

Easy

Loempia’s met pindakaasdressing

Ingrediënten

  • een pakje rijstpapier
  • 2 wortels
  • 1 komkommer
  • 1/2 rode kool
  • verse munt
  • verse koriander
  • scheuten van radijs of prei
  • 1 lente-ui
  • sesamzaadjes
  • 3 lepels pindakaas
  • sap van 1 limoen
  • 2 lepels sushi-azijn
  • 4 lepels sesamolie
  • +/- 2 cm verse gember geperst
  • lookpoeder
  1. Snij de groentjes in heel fijne lange sliertjes.
  2. Dompel het rijstpapier volledig onder in water, en zorg dat beide kanten nat zijn.  Leg het papier op het matje.
  3. Schik de groentjes er op en voeg sesamzaad, koriander, lente-ui en munt toe naar wens. Plooi beide zijkanten naar binnen, dan de onderste flap naar binnen en rol een stevige rol eventueel met behulp van het sushi-matje
  4. Je kunt ze zo serveren op een plank of in twee snijden om ze mooi rechtop te presenteren.
  5. Voeg alle ingrediënten voor de dressing samen en serveer met de springrolls.

Recept: Marie-Emilie Swolfs

ads

Maxine Detaellenaere
Maxine Detaellenaere

ads