Granola2

 Ontbijt maken zonder brood, het vergt wat creativiteit.

Granola, dé hype in “health” land, schuift ‘s morgens met mij mee aan de ontbijttafel. Het leukste aan Granola is dat het super simpel is en je op voorhand je voorraadje kan maken -op zondagmorgen bijvoorbeeld, goed voor een heerlijke geur in huis! 

Ik eet mijn Granola het liefst met enkele lepels Griekse yoghurt en wat vers fruit, voor mij genoeg om tot de middag verder te kunnen.

Ingrediënten (Inspiratie uit Thursday Dinners)

  • 400 gr havervlokken
  • 400 gr studentenhaver (notenmix met rozijnen)
  • 2 kaneelstokjes
  • Handvol pompoenpitten
  • Handvol pistache noten
  • Biologische honing
  • Plantaardige olie
  • Zeezout

Bereiding 

  1. Doe de havervlokken, noten, rozijnen, kaneelstokjes en pompoenpitten op een bakplaat (met bakpapier) en overgiet met honing en olie (de helft olie tegenover honing). Werk af met een snufje zeezout.
  2. Bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 150°C en roer het mengsel om de 10 minuten om

Volledig artikel op Cookanista.be