Quinoa chocolade bowl
- 1 kopje ongekookte witte quinoa
- 1 kopje ongezoete amandelmelk
- 1 kopje kokosmelk
- 1 snuifje zout
- 2 eetlepels ongezoete cacaopoeder
- 2-3 eetlepels ahornsiroop of kokossuiker
- 1/2 theelepels puur vanille extract (optioneel)
- 3-4 vierkantjes grof gesneden pure chocolade
Bereiding:
- Spoel de quinoa grondig in een fijnmazige zeef gedurende, gebruik je handen om de gekleurde of harde stukjes die kunnen achterblijven eruit te nemen.
- Verwarm een kleine pan op een middelhoog vuurtje. Voeg daarna de gespoelde, uitgelekte quinoa toe en laat 3 minuten roosteren. Roer er regelmatig door zodat het water verdampt en de quinoa goed geroosterd wordt.
- Voeg de amandel- en kokosmelk en het snuifje zout toe en meng samen. Breng het mengsel eerst aan de kook, zet het dan op een lager vuurtje en laat het nog verder koken voor 20 à 25 minuten. Roer af en toe door de quinoa. Als het stopt met sudderen, verhoog dan het vuur tot een gemiddeld lage stand, zodanig dat de quinoa blijft koken.
- Zodra het water volledig verdampt is en de quinoa zacht is, haal je de pan van het vuur. Voeg cacaopoeder, ahornsiroop en vanille extract toe en meng.
- Proef en pas aan naar smaak. Voeg een beetje meer amandelmelk toe als je de textuur te dik vindt. Je kan extra cacaopoeder en ahornsiroop toevoegen voor een intensere chocoladesmaak.
Serveertips:
Serveer met kleine stukjes pure chocolade, bessen of banaanschijfjes, kokossuiker en hennep- of chiazaden.