Gevulde omelet

omelet

Wat heb je nodig?: 

  • kokosolie
  • ½ sjalotje
  • 1 heel ei en 3 eiwitten
  • een handje bladspinazie
  • 2 schelletjes gerookte zalmfilet
  • 5 kerstomaten
  • verse dille

Bereiding:

  • Klop in een kom het ei en de 3 eiwitten samen tot een luchtig mengsel.
  • Snij de zalmschelletjes en tomaatjes in kleine stukjes en voeg die toe.
  • Meng de bladspinazie mee in de kom.
  • Voeg een snufje zout en peper en wat verse dille toe.
  • Klop het geheel nog een halve minuut.
  • Warm de kokosolie in een pan, fruit hier het halve sjalotje in en giet het mengsel er gelijkmatig bij.
  • Zet het vuur een halve minuut op de hoogste stand en daarna op een laag vuur met een deksel erop.
  • Draai na een paar minuutjes de omelet om tot hij een lichtbruine kleur heeft.