Dit heerlijke rolgebak combineert knapperige en zachte meringue en zuurzoete framboos tot een lekker licht dessert.
Ingrediënten
- 225 g eiwit
- 325 g suiker
- 2 koffielepels maïszetmeel
- 1 koffielepel witte azijn
- 1 snuifje zout
- 125 g frambozen
- 50 g pistachenoten
- 20 cl room
- 70 g poedersuiker
Bereiding
- Klop het eiwit op tot het een schuimige textuur krijgt. Voeg 1 snuifje zout toe en klop nog verder op hogere snelheid op.
- Voeg, zodra het eiwit stijf is, de suiker toe in vier keren. Blijf kloppen tot de suiker opgelost is en de meringue glanst.
- Voeg de gezeefde maizena en de azijn toe. Klop opnieuw tot je een homogene massa krijgt.
- Smeer met een spatel uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak 20 tot 25 min in een oven op 175 ° C. Laat daarna afkoelen in de oven.
- Klop de room op en voeg de poedersuiker toe.
- Verdeel het mengsel over de rechthoekige meringue. Versier met frambozen en fijngehakte pistachenoten.
- Rol de meringue op, zet 40 min in de koelkast en dien dan op.