Rolgebak met room, frambozen en pistachenoten

Rolgebak met room, frambozen en pistachenoten

Ingrediรซnten

  • 225 g eiwit
  • 325 g suiker
  • 2 koffielepels maรฏszetmeel
  • 1 koffielepel witte azijn
  • 1 snuifje zout
  • 125 g frambozen
  • 50 g pistachenoten
  • 20 cl room
  • 70 g poedersuiker
  1. Klop het eiwit op tot het een schuimige textuur krijgt. Voeg 1 snuifje zout toe en klop nog verder op hogere snelheid op.
  2. Voeg, zodra het eiwit stijf is, de suiker toe in vier keren. Blijf kloppen tot de suiker opgelost is en de meringue glanst.
  3. Voeg de gezeefde maizena en de azijn toe. Klop opnieuw tot je een homogene massa krijgt.
  4. Smeer met een spatel uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak 20 tot 25 min in een oven op 175 ยฐ C. Laat daarna afkoelen in de oven.
  5. Klop de room op en voeg de poedersuiker toe.
  6. Verdeel het mengsel over de rechthoekige meringue. Versier met frambozen en fijngehakte pistachenoten.
  7. Rol de meringue op, zet 40 min in de koelkast en dien dan op.

ads

ads