Van hummus met granaatappel en pistache, zoete aardappelen met komijn tot kurkuma-gember. Wij zochten voor jullie de ultieme combinaties uit!
Ingrediënten
- 300 gr kikkererwten
- tahini
- sap van een halve citroen
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- komijn
- zout
Bereiding
Langzaam maar zeker bezwijken ook wij voor de hummushype... De hardcore fanatiekelingen raden we aan om eens langs te gaan bij Chickpea in Antwerpen. Hier zijn de kikkererwten koning en werd de falafel opnieuw uitgevonden. Maar hetgeen ons vooral doet verlangen naar hummus, zijn de oneindige combinaties die je kan maken. Het enige wat je nodig hebt is een goed basisrecept en dan kan je beginnen aan je hummusfestijn!
Van hummus met granaatappel en pistache, zoete aardappelen met komijn tot kurkuma-gember. Wij zochten voor jullie de ultieme combinaties uit!
Hoe begin je eraan?
Start met het mixen van ongeveer 300 gr kikkererwten - gekookt en afgegoten - met wat kookwater. Voeg ondertussen drie eetlepels Tahini (sesamcrème), het sap van een halve citroen, twee teentjes knoflook, een theelepel zout en een eetlepel komijn toe. Als laatste stap voeg je tijdens het mengen olijfolie toe. Dit zorgt voor een mooi, glad en romige geheel. Breng op smaak met peper en zout
Hoe pas je het recept aan?
Met geroosterde seizoensgroenten, specerijen, zaden ... Nu is het aan jou om te improviseren, te proeven (en opnieuw te beginnen). Inspiratie nodig? Lees dan zeker verder:
Granaatappel - pistache hummus
Deze hummus is de dip om mee uit te pakken tijdens een gezellige avond of feestje. Het geheime ingrediënt? Griekse yoghurt.
Recept: Sprinkles and Sprout
Zoete aardappel - komijn hummus
Dé hummus voor zoete aardappel liefhebbers. Serveer met een beetje peterselie, chili en sesamcrackers.
Recept: Bowl of delicious
Roze hummus (met bietensap)
Roze hummus? Yes please! Laat je innerlijke barbiegirl los door een beetje bietensap aan jouw hummus toe te voegen.
Recept: The chalkboard
Avocado - koriander hummus
Guacamole, maar net iets anders.
Recept: Nimmi Afzal
Geroosterde wortel - harissa hummus
De ideale hummus voor zij die graag experimenteren in de keuken. Werk de hummus af met granaatappel en pijnboompitten.
Recept: The first mess
Gouden hummus
Kurkuma is niet alleen heel gezond en lekker, maar geeft bovendien ook een mooie gouden kleur aan jouw hummus.
Recept: Healthy nibbles
Butternut hummus met krokante salie
Dé combinatie bij uitstek: butternut en salie. Een kruid dat niet mag onderdoen voor basilicum en koriander.
Recept: Pumpkin and peanut butter
Pompoenhummus met rozemarijn en geroosterde knoflook
Pompoen, rozemarijn en knoflook. Het ideale recept om de herfst te verwelkomen!
Recept: A hint of rosemary
Tzaziki hummus
Wat als je kikkererwten en tzaziki zou mengen? Wel, dan krijg je een frisse en ultra romige hummus. Zeker de moeite waard om te proberen!
Recept: No spoon necessary
Pittige hummus van rode paprika’s
Gerookt, pittig en romig. Een recept om duimen en vingers bij af te likken.
Recept: Cupful of kale