Op warme dagen werkt niets zo verfrissend als zelfgemaakte limonades. Dit zijn de beste recepten:
Roze limonade
Ingrediënten
- 3 kopjes suiker
- 300 ml citroensap
- 1 citroen
- 2 kopjes cranberrysap
- enkele takjes rozemarijn
Bereidingswijze
Kook twee kopjes water met twee kopjes suiker, laat even doorkoken en zet de siroop vervolgens in de koelkast om af te koelen. Voeg nadien het citroensap, het cranberrysap en het overgebleven kopje suiker toe, blijf roeren tot alle suiker is opgelost. Voeg water naar smaak toe en garneer met rozemarijn en citroenschijfjes.
Rabarber-citroen limonade
Ingrediënten
- 400 g rabarber
- sap van 2 citroenen
- 2 takjes munt
- 300 g suiker
Bereidingswijze
Snijd de rabarber in stukken. Meng in een pannetje de suiker samen met 150 ml water. Laat vijf minuten doorkoken en voeg vervolgens de rabarber en het citroensap toe. Laat koken tot de rabarber zacht is, ongeveer tien minuten. Giet vervolgens het mengsel door een zeef en laat afkoelen. Vul een glas met ijsblokjes en voeg de siroop toe, leng aan met water. Werk af met enkele takjes munt en schijfjes citroen.
Ingrediënten
- 1 liter water
- 100 ml citroensap
- 100 ml honing
- 10 g verse lavendel of 1 eetlepel gedroogde lavendel
Bereidingswijze
Verwarm 500 ml water met de honing en lavendel op een zacht vuurtje gedurende twintig minuten. Zeef het mengsel, voeg de rest van het water en het citroensap toe en laat vervolgens afkoelen.
Aardbei-gember limonade
Ingrediënten
- sap van 1 pompelmoes
- 100 ml kokend water
- 750 ml water
- 1 citroen in schijfjes
- 5 el vloeibare honing
- 250 g verse aardbeien
- 4 cm verse gember
Bereidingswijze
Schil en rasp de gember, breng 100 ml water aan de kook en giet dit over de gember. Laat vijf minuten staan. Mix vervolgens in een kom het gemberwater,het pompelmoessap, de aardbeien, honing en het water met een staafmixer en schenk door een zeef in een waterkan. Werk af met enkele schijfjes citroen en enkele aardbeien. Laat minstens 1 uur in de koelkast staan.
Gemberlimonade
Ingrediënten
- 150 g verse gember
- sap van 5 citroenen
- 1 citroen in schijfjes
- 100 g suiker
- 2 stengels citroengras
- 1 vanillestokje
- 1 kaneelstokje
- 1 liter water