Het feestgedruis komt langzaam tot een einde, hoog tijd dus om weer wat gezonder te gaan leven: detox time!
Lekker, gezond en seizoensgebonden eten – dat is wat detox addicts van New York tot Hollywood bezighoudt. Aan kop van deze trend staat Terry Walters, gezondheids- en welzijnscoach en schrijfster van het geprezen boek ‘Clean Food’. Walters zweert bij tofu, prei, donkere chocolade en quinoa en verwerkte ze in tal van heerlijke recepten. Verder volgt ze simpele, maar cruciale regels zoals: vermijd eten drie uur voor je gaat slapen, kauw goed, luister naar je lichaam, kies kleurrijke seizoensgroenten, enzovoort. Met deze filosofie hielp ze onder andere Jessica Alba en Jennifer Garner aan hun prachtige post-zwangerschapsfiguur. Haar credo? “Eat clean, live well.”
Het lijkt een voor de hand liggende visie in een land van GGO’s en waar quasi elk stuk vlees behandeld wordt met hormonen. Hoe zit dat dan bij ons? Wat betreft de voedselsituatie in ons land, scoren we erg goed, maar dat neemt niet weg dat er een erg hoog verbruik is aan geïndustrialiseerd voedsel rijk aan conserveringsmiddelen en additieven. Resultaat? Een lichaam vol giftige stoffen, een vale teint, weinig energie en een laag moraal. Al helemaal na een seizoen van feestdagen en comfort food.
Om het detoxen een beetje makkelijker te maken, heeft ELLE een weekschema opgesteld met een selectie van Terry’s lekkere en gezonde recepten. Daarnaast geven we je ook elke dag beauty- en fitnesstips. De ideale succesformule om nieuwe energie op te doen en die extra kilootjes te verliezen. Succes!