DINSDAG = ELIMINEERDAG

Kale

✘ Bij het opstaan: een glas warm water met citroensap

✘ Ontbijt: groene thee + sneetje volkorenbrood met amandelpuree + twee gedroogde abrikozen

✘ Lunch: een kom erwtensoep met tijm (recept hieronder) + een gestoomde venkel + een peer

✘ Tussendoortje: infusie van kersentakjes, moerasspirae en ijzerkruid (natuurwinkel) + schapenyoghurt

✘ Diner: een wortelsap, 60 g halfvolle rijst + 100 g gestoomde zalm + een paar plakken boerenkool (in reepjes gesneden) en gebakken in 1 eetlepel olijfolie

Erwtensoep

Roerbak twee stengels bleekselderij en een gehakte ui in een eetlepel olijfolie. Voeg drie takjes verse tijm , een eetlepel sojasaus en peper toe en laat twee minuten bakken. Voeg daarna 200 g gespoelde erwten, twee biologische bouillonblokjes en water toe en laat het geheel gedurende anderhalf uur zachtjes koken. Mix het geheel tot een fluweelzachte soep en voeg tenslotte het sap en de zeste van een biologische citroen toe voor het opdienen.

BEAUTYTIP // een zuivere teint

Houd je gezicht een paar minuten boven een kom heet (net gekookt) water verrijkt met bloemenwater (pompelmoes, kiwi, rozen) en scrub daarna zachtjes de huid. Smeer daarna een gezichtsmasker op je huid en laat inwerken door in te masseren. Spoel je gezicht met water en reinig met een tonic.

FITNESSTIP // giftige stoffen verwijderen

Adem in terwijl je je buik opblaast (staand of zittend). Vervolgens adem je uit terwijl je meerdere malen een pompbeweging maakt vanuit je navel. Doe dit acht à tien keer ’s ochtends, op een lege maag.