WOENSDAG = RELAXDAGbaked-spaghetti-squash-garlic-butter-4564

✘ Bij het opstaan: een glas warm water met citroensap

✘ Ontbijt: groene thee + een smoothie van seizoensfruit

✘ Lunch: een gestoomde artisjok, op smaak gebracht met citroensap en olijfolie + een portie spaghettipompoen (biologische supermarkt) met paddestoelen (recept hieronder) + een plakje volkoren brood + een appel-pruimencompote

✘ Tussendoortje: munt-gemberthee + twee clementines

✘ Diner: 100 g geraspte wortelen met citroensap en olijfolie + een kippenbouillon verrijkt met sobanoedels, prei, korianderblaadjes en blokjes witte vis

Spaghettipompoen met paddestoelen

Snijd een spaghettipompoen open in de helft en schuif het ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200° (gasstand 7) . Bak in een pan vier fijngehakte teentjes look in een eetlepel olijfolie. Voeg na twee minuten 250 g shiitake champignons toe en bak vijf minuten op een hoog vuur. Wanneer de pompoen gaar is, verwijder het vruchtvlees met een vork. Serveer het vruchtvlees warm met de champignons en werk af met peper, zout en verse peterselie.

BEAUTYTIP // een geparfumeerd bad

Voeg een paar druppels geurende olie toe aan een warm bad. Droom heerlijk weg!

FITNESSTIP // anti-stress

Ontspan je schouders terwijl je je billen en buik opspant. Kruis je armen en sluit je palmen rond je ellebogen. Adem in terwijl je je ellebogen zo hoog mogelijk brengt. Terwijl je uitademt, open je de armen (met de ellebogen tegen je lichaam), trek je buik in en breng je kin naar beneden om je nek te “verlengen”. Herhaal 10 keer.