DONDERDAG = VERWENDAGdyn009_original_345_258_pjpeg_2648235_748e69c39aa7aabeb9824dc482594d0d.2

✘ Bij het opstaan: een glas warm water met citroensap

✘ Ontbijt: groene thee + een kom muesli gegarneerd met geraspte appel

✘ Lunch: 100 g quinoa + een gegrilde kipfilet + 150 g in blokjes gesneden courgette (diepvries) gebakken in een beetje olijfolie en bestrooid met versgehakte munt + schapenyoghurt met vanille

✘ Tussendoortje: infusie van kaneel en sinaasappelschil + een dozijn geblancheerde amandelen

✘ Diner: twee sneetjes volkorenbrood + linzen-walnotencrème (recept hieronder) + veldsla, andijvie en radijs

Linzen-walnotencrème

Kook 150 g groene linzen gedurende 35-40 minuten (in water). Rooster 75 g gehakte walnoten gedurende tien minuten in de oven op 220 ° C ( gasstand 7). Mix de uitgelekte linzen met de warme noten + een halve gesnipperde ui + een eetlepel olijfolie + zout + peper + een vleugje ciderazijn.

BEAUTYTIP // een frisse teint

Maak ijsblokjes van biologisch bloemenwater.  Wanneer ze klaar zijn, wikkel ze in gaas en druk tegen het gezicht. De koude temperatuur, in combinatie met de actieve vitaminen van het bloemenwater, zullen je meteen een frisse teint geven.

FITNESSTIP // anti-stress

Ga liggen op je buik en neem je enkels vast met je handen. Adem diep in en richt terwijl je romp recht. Wanneer je rechtgekomen bent, adem dan zes à acht keer kort door de neus. Laat je terug zakken en draai je op je rug, met je knieën op je borst. Doe dit tweemaal per dag voor het eten als ontspanning.