DE 10 GE(zonde ge)BODEN
Michael Pollan, journalist bij ‘New York Times Magazine’ schreef zijn ‘Regels voor een gezonde voeding’ neer – 64 eenvoudige tips, toe te passen in alle omstandigheden. Dit is onze top tien:
1. Eet niets dat je grootmoeder niet zou herkennen.
2. Vermijd producten waarvan suiker of zoetstof een van de hoofdingrediënten is.
3. Vermijd producten die meer dan vijf ingrediënten bevatten, of waarvan je niet weet wat de ingrediënten zijn.
4. Eet alleen voedsel dat kan rotten.
5. Koop zoveel mogelijk verse producten.
6. Vermijd voedingsmiddelen die dezelfde naam hebben in alle talen (Big Mac, Pringles … ).
7. Laat vlees geen hoofdrol spelen in je maaltijd.
8. Eet alle kleuren.
9 . Suiker en zout je eten zelf.
10. Eet geen ontbijtgranen die de kleur van melk doet veranderen.
(Stagiaire: Natalia Tjurina via Elle Belgique)