Het land mag dan nog gedeeltelijk plat liggen, dat weerhoudt ondernemers er niet van hun dromen waar te maken. Zelfs in crisistijd verwelkomen grote steden als Antwerpen, Brussel en Gent nieuwe adresjes waar je (voorlopig) de lekkerste gerechten kan afhalen.
Harbor Cafe in Antwerpen
Pal op de Groenplaats strijkt Harbor Cafe neer. Het is de eerste tijdelijke vestiging van streetfoodconcept Jean Sur Mer, bekend van de heerlijke visburgers. Op het menu mogen deze burgers met garnaal of kroket natuurlijk niet ontbreken, maar ook voor de kleine honger zijn er heel wat snacks uit de zee. Harbor Cafe is bovendien het eerste MSC-gecertificeerde restaurant in ons land, wat betekent dat al dat lekkers ook nog eens duurzaam is.
Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door JEAN sur MER Harbor Cafe (@jeansurmerharborcafe)
Adres: Groenplaats 15, 2000 Antwerpen
BABU in Brugge
In Brugge breiden topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens uit met een derde foodconcept. Na de opening van L.E.S.S Eatery en Bar Bulot is het tijd voor BABU, een pop-upzaak op 't Zand geïnspireerd op de vele reizen van Gert. Het resultaat van zijn overzeese ervaringen werden gebundeld in drie 'bunners', originele hamburgers geserveerd met triple cooked frietjes. Op termijn zal BABU een vaste stek innemen op een nog onbekende plaats in het Brugse.
Adres: ‘t Zand 21a, 8000 Brugge
Casper in Brussel
De Ghost Kitchen van Casper verovert na Gent, Antwerpen en Leuven nu ook Brussel. Het concept is volledig gericht op take-away en delivery (very 2021), maar onderscheidt zich van andere zaken door het bijzonder uitgebreide aanbod. Van lasagne tot nachos en van guilty pleasures tot guiltfree genieten van Pascale Naessens' keuken. Discussies over het afhaalmenu du jour zijn voorgoed verleden tijd.
Adres: Lesbroussartstraat 118, 1050 Brussel
Kwiek in Gent
Met Kwiek hebben de Gentse Laura De Meyer en Robbe Vandenhoucke, sportdiëtist en eigenaar van studio Zw'eet, een uniek concept te pakken: healthy fast food afgestemd op jouw noden. Dankzij een persoonlijk account wordt de perfecte portie berekend met de juiste voedingswaarden. De producten zijn steeds vers en waar kan lokaal, en er is een ruime keuze in het vlees, veggie en vegan segment.
Adres: Kortrijksepoortstraat 218, 9000 Gent
Lobster ’n Rolls in Knokke
Geen betere plek om het beste uit de zee te proeven dan kuststad Knokke. De tweede vestiging (na Brussel) belooft ook op de Zeedijk een succes te worden, want aan de boterzachte, Belgische briochebroodjes vol kreeft, garnaal, rivierkreeftjes of zelfs snow crab kan geen enkele visliefhebber weerstaan.
Adres: Zeedijk 68, 8301 Knokke
Bavet in Mechelen
Een vestiging in Mechelen stond al langer op de agenda, zelfs een gezondheidscrisis hield de ondernemers niet tegen. Eerder kregen Mechelaars al een voorproefje met de Bavet Camionet, maar nu opent het restaurant dus officieel de deuren. Het succesrecept blijft hetzelfde: ongecompliceerde gerechten met spaghettislierten in de hoofdrol. De inmiddels uitgebreide menukaart biedt een waaier aan sauzen, zowel vlees als veggie.
Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door BAVET - Spaghetti for Friends (@bavet_spaghetti)
Adres: IJzerenleen 8, 2800 Mechelen
Meer nieuwe adresjes? Ontdek ook deze exotische foodspots in Antwerpen