Hou je van rundstartaar, maar eet je zo weinig mogelijk vlees? Dan is deze veggie versie iets voor jou. We vervingen het rundsvlees door smakelijke bietjes, geroosterd in de oven. Met hun felle kleur vrolijken de groenten meteen je bord op. Bovendien smaken ze verrukkelijk.
Ingrediënten
- 2 rode bieten, rauw
- tot 3 eetlepels schapen- of soja-yoghurt
- 1 handvol fijngehakte pistachenoten
- ½ rode ui
- ½ teentje knoflook
- 4 takjes platte peterselie
- 2 eetlepels tamari
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gerookte-paprikapoeder
- Versgemalen peper en zout
Bereiding
- Spoel de rode bieten, droog ze af en wikkel ze in aluminiumfolie. Plaats in een voorverwarmde oven en bak 2 uur lang op 180°C. Laat afkoelen.
- Schil de bieten en snij in blokjes.
- Pel de ui en het knoflook en snipper fijn. Spoel en droog de peterselie. Haal de blaadjes van de stengel en snij ze fijn.
- Meng in een grote kom olijfolie, tamari, mosterd, rode ui, knoflook en peterselie. Voeg de bieten toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
- Schik een eetlepel yoghurt op de borden. Plaats daarop de bietentartaar en voeg wat pistachenoten toe voor een knapperige toets.