Homemade cashewpasta met vanille

Gepubliceerd op 8 mei 2019 Druk het recept af door Sibyl Ivens en Emilie Mascia
  • Ontbijt
  • 10 mn
  • 10 mn
  • 400 g
  • Easy
Homemade cashewpasta met vanille

Om ons ontbijt wat op te fleuren, gaat er niets boven een smeuïge laag notenpasta ter vervanging van de klassieke boter. In dit recept gaan we aan de slag met de meest olierijke noot: de cashewnoot. Wij gebruiken hem op een bananentoast of om dadels mee op te vullen als snelle en gezonde snack.

Ingrediënten

  • 400 g cashewnoten
  • 1 takje vanille
  • zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Eens warm, plaats een plateau met de cashewnoten voor ongeveer 10 min in de oven tot ze goudbruin zijn.
  2. Haal de cashewnoten uit de oven en laat ze volledig afkoelen. Het is belangrijk dat noten volledig afgekoeld zijn, zodat ze in de volgende stap de overige ingrediënten niet kunnen opwarmen.
  3. Eenmaal afgekoeld, giet de noten in een krachtige keukenrobot met de zwarte vanille zaadjes, een snufje zeezout en meng voor ongeveer 10 min tot een romig en vloeibaar mengsel.
  4. Laat je niet verleiden om het mengproces te stoppen eens de noten vloeibaar worden, maar blend nog enkele minuten door.
  5. Je gebruikt best een krachtige keukenrobot zoals een Magimix. Met een zwakke processor zal je het geheel helaas niet romig genoeg krijgen.

Dankzij de rijkelijke hoeveelheid gezonde vetten kunnen we niet anders dan van cashewpasta houden, want hij draagt bij aan onze dagelijkse dosis magnesium, vitamine K en B. Bovendien is de pasta een uitstekende bron van antioxidanten en proteïnen (5,7 g voor 30 g cashewpasta). En niet te vergeten: de cashewpasta is overheerlijk!

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor