Rose Iced Tea

Geüpdatet op 10 mei 2019 Druk het recept af door Lore Ginneberge
  • Cocktails Drinks
  • 1 h
  • 5 mn
  • 4 glazen
  • Medium
Rose Iced Tea

Een ice-tea die niet te zoet smaakt? Probeer deze Rose Iced Tea met een verrassende toets van...melk!

Ingrediënten

  • 2 tl groene thee
  • 1 tl gedroogde lavendel
  • 2 tl rozenwater
  • enkele rozenblaadjes
  • 2 el vanillesuiker of vanille extract
  • 1l water
  • 300 ml melk

Bereiding

  1. Verhit water in een kookpot en laat net niet koken.
  2. Zet het vuur af en voeg de thee, de lavendel en de vanille toe. Laat dit een 3 à 5 tal minuutjes trekken naar smaak en zeef het daarna.
  3. Laat de thee afkoelen in de koelkast. Eens volledig koel, voeg je het rozenwater toe.
  4. Vul de glazen met 2 scheppen crushed ice
  5. Voeg de thee toe
  6. Klopt de melk op met een melkschuimer en schep deze op de thee
  7. Garneer je Rose Iced Tea enkele rozenblaadjes

Bron: The Mocktail Club

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor