Het concept
Dit bericht bekijken op Instagram
Het concept van Sushioui? Durf! Nee, je hoeft geen waaghals te zijn om bij Sushioui te gaan eten, no worries. ‘Durf’ is het mantra van Philippe Kuperblum, de eigenaar. Deze ondernemer in hart en nieren, heeft duizend levens gehad vooraleer hij met restaurants begon. Na een carrière in de textiel-industrie en 10 jaar lang manager van Belgische sportclubs te zijn, was deze chef op zoek naar een nieuwe uitdaging. Boordevol energie, zonder enig idee waar hij naartoe wou, volgde Philippe het krankzinnige advies van zijn beste vriend om sushi-chef te worden. “Het beste idee dat iemand mij ooit gegeven heeft!”, aldus Philippe.
Zonder aarzelen, beslist hij gedurende twee en een halve maand naar een Japanse school in Los Angeles te gaan. Daar leerde Philippe de kneepjes van het vak. Hij keerde terug naar België met een sushi-diploma op zak en zijn zinnen op het openen van een eigen zaak. De rest is geschiedenis, want inmiddels is Philippe aan z’n derde zaak toe op het prestigieuze Brugmannplein in Elsene.