Aardappelsalade met fijne kruiden, bonen, hardgekookte eitjes en Gruyère AOP Classic
Non spécifié
15 min
15 min
4 personen
Easy
Ingrediënten
- 1 eetlepel (Dijon) mosterd
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 sjalotten, fijngehakt
- Fijngehakte platte peterselie, bieslook en dille
- 250 g prinsessenbonen
- 4 eieren
- 600 g vaste kleine aardappelen (krieltjes)
- 70 g Gruyère AOP Classic
- Peper en zout
- Maak de dressing: meng de mosterd en de azijn in een kommetje. Kruid met peper en zout. Voeg daarna de olijfolie toe en meng alles goed door. Ook de sjalotten mogen erbij, net zoals wat peterselie, bieslook en dille. Zet de dressing even in de koelkast.
- Stoom de boontjes en zet ze even aan de kant. Kook de eieren 10 minuten in kokend water, spoel ze af onder koud water. Pel de eieren en zet ze daarna ook even aan de kant. Breng de ongeschilde aardappelen aan de kook in gezouten water, of je kan ze ook stomen. Klaar? Giet af en snijd ze in vieren. Meng in een grote kom de aardappelen, terwijl ze nog warm zijn, met de boontjes en de mosterddressing.
- Verdeel de aardappelsalade over de borden, voeg er de hardgekookte eitjes (in twee gesneden) aan toe. Rasp de Gruyère AOP grof en strooi ‘m over de borden. Werk af met nog wat platte peterselie.
Tip: warme aardappelen nemen de dressing beter op en krijgen zo nog meer smaak.
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Kaas uit Zwitserland.
kaasuitzwitserland.be
ads
ads