Freekeh met aubergine, zoete aardappel, courgette en stukjes Gruyère AOP Réserve

Geüpdatet op 22 mei 2019 Druk het recept af door ELLE Partner en Marie-Claire Quittelier Foto’s: Tom Swalens
  • Lunch/Diner
  • 20 mn
  • 15 mn
  • 4 personen
  • Easy
Freekeh met aubergine, zoete aardappel, courgette en stukjes Gruyère AOP Réserve

Zin om een hippe vegetarische salade uit te proberen? Verras je smaakpapillen met deze combinatie van granen, zoete aardappel, aubergine en courgette, samen met stukjes Gruyère AOP Réserve.

Ingrediënten

  • 240 g Freekeh
  • 1 blik (240 g) kikkererwten
  • 1 aubergine, in blokjes gesneden
  • 2 zoete aardappelen, in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • Olijfolie
  • 1 theelepel tijm
  • 1 handvol spinazie
  • Peper en zout
  • Stukjes Gruyère AOP Réserve

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bereid de freekeh volgens de instructies op de verpakking. Meng ondertussen in een kom de kikkererwten, aubergine, zoete aardappel en courgette met 2 eetlepels olijfolie. Kruid bij met tijm, peper en zout. Spreid de groenten uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de groenten in zo’n 15 à 18 min knapperig worden in de oven.
  2. Stoof de spinazie kort aan in een eetlepel olijfolie.
  3. Meng de freekeh met de resterende olijfolie en de groenten. Kruid bij indien nodig. Garneer met stukjes Gruyère AOP Réserve.

Wist je dat...?

Al in de 13de eeuw werd freekeh, een variëteit van durumtarwe, geoogst en geroosterd nog voor het graan rijp was. Zo krijg het de bijnaam ‘groene tarwe’. Het werd vooral gegeten in Arabische landen zoals Jordanië, Palestina en Libanon, maar ook in de Noord-Afrikaanse keuken zoals die van Egypte of Marokko komen we freekeh tegen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Kaas uit Zwitserland.
kaasuitzwitserland.be

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor