Freekeh met aubergine, zoete aardappel, courgette en stukjes Gruyère AOP Réserve

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

20 min

Temps de cuisson

15 min

Nombre de personnes

4 personen

Niveau de difficulté

Easy

Freekeh met aubergine, zoete aardappel, courgette en stukjes Gruyère AOP Réserve

Ingrediënten

  • 240 g Freekeh
  • 1 blik (240 g) kikkererwten
  • 1 aubergine, in blokjes gesneden
  • 2 zoete aardappelen, in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • Olijfolie
  • 1 theelepel tijm
  • 1 handvol spinazie
  • Peper en zout
  • Stukjes Gruyère AOP Réserve
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bereid de freekeh volgens de instructies op de verpakking. Meng ondertussen in een kom de kikkererwten, aubergine, zoete aardappel en courgette met 2 eetlepels olijfolie. Kruid bij met tijm, peper en zout. Spreid de groenten uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de groenten in zo’n 15 à 18 min knapperig worden in de oven.
  2. Stoof de spinazie kort aan in een eetlepel olijfolie.
  3. Meng de freekeh met de resterende olijfolie en de groenten. Kruid bij indien nodig. Garneer met stukjes Gruyère AOP Réserve.

Wist je dat…?

Al in de 13de eeuw werd freekeh, een variëteit van durumtarwe, geoogst en geroosterd nog voor het graan rijp was. Zo krijg het de bijnaam ‘groene tarwe’. Het werd vooral gegeten in Arabische landen zoals Jordanië, Palestina en Libanon, maar ook in de Noord-Afrikaanse keuken zoals die van Egypte of Marokko komen we freekeh tegen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Kaas uit Zwitserland.
kaasuitzwitserland.be

ads

ads