De zalige stukjes Gruyère AOP Classic geven deze salade een origineel accent. Perfect voor een picknick in de natuur!
Ingrediënten
- 1 bundel groene asperges, geschild en in 3 stukken gesneden
- 1 rode paprika + 1 gele paprika in reepjes
- 2 rode uien, in reepjes
- 1 handje rucola
- 100 g Gruyère AOP Classic, in reepjes
- 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 5 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak intussen de balsamicodressing klaar: doe de balsamicoazijn in een kleine kom en kruid met peper en zout. Voeg daarna 3 eetlepels olijfolie toe en zet opzij.
- Doe de asperges, de rode en gele paprika's, de rode uien en de knoflook in een kom. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en meng goed dooreen zodat de groenten volledig bedekt zijn met olie. Breng op smaak met zout en peper. Leg de groenten in een enkele laag op de bakplaat.
- Rooster de groenten ongeveer 18 minuten. Laat afkoelen.
- Leg de groenten en de rucola op een dienblad. Besprenkel met balsamicodressing.
- Werk af met Gruyère AOP.
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Kaas uit Zwitserland.
kaasuitzwitserland.be