Salade van Griekse pasta met Gruyère d’Alpage AOP, artisjokharten en sherrydressing

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

10 min

Temps de cuisson

4 min

Nombre de personnes

4 personen

Niveau de difficulté

Easy

Salade van Griekse pasta met Gruyère d’Alpage AOP, artisjokharten en sherrydressing

Ingrediënten

  • 250 g Griekse pasta
  • 50 g Gruyère d'Alpage AOP, in stukjes
  • 1 courgette, in schijfjes gesneden
  • 250 g gegrilde artisjokharten
  • Rucola
  • 2 eetlepels sherryazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • peper en zout
  1. Maak de sherrydressing klaar: meng in een kom de sherryazijn met een snuifje zout. Voeg olijfolie en knoflook toe. Hou opzij. Kook intussen de Griekse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en hou opzij.
  2. Verwarm de grill voor. Rooster de courgette 2 minuten aan elke kant. Doe de pasta, de courgette en de artisjokharten in een kom en meng goed dooreen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de salade over de borden. Besprenkel met sherrydressing en werk af met stukjes Gruyère AOP en rucola.

Tip: breek de Gruyère AOP in stukjes volgens de regels van de kunst: met je handen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Kaas uit Zwitserland.
kaasuitzwitserland.be

 

ads

ads