Dagny Ros: “Dit gerecht is licht en gezond en heel gemakkelijk om te maken. Zelf gebruik ik al 30 jaar yoghurt in marinades, dressings… het is een gemakkelijk basisproduct voor verschillende gerechten. Zeker eens proberen!”
Ingrediënten
- 500 g kippengehakt
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- enkele zoutcrackers
- enkele pitabroodjes
- verse dragon
- ras el hanout
- boter
- olijfolie
- 1/2 bloemkool
- verse munt
- 1 kopje plattekaas of yoghurt
- sap van 1/2 citroen
- peper en zout
Bereiding
Voor de kippenballetjes
- Hak de dragon, sjalotjes en knoflook fijn.
- Doe ze samen met het kippengehakt, de crackers, olie en ras el hanout in een keukenrobot en mix fijn.
- Rol er kleine balletjes van en braad ze in boter en olie.
- Haal de balletjes uit de pan, giet er een beetje water in en laat inkoken.
- Snij enkele pitabroodjes in lange repen en bak ze in de pan van de kippenballetjes.
Voor de bloemkoolcouscous
- Maak de keukenrobot schoon en hak er de bloemkool met de verse munt in fijn.
- Voeg wat peper en zout toe en schep de bloemkoolcouscous in een microgolfbestendige schaal.
- Dek de schaal af met een bord en warm 5 minuten op in de microgolfoven. Roer om en voeg wat olijfolie toe.
Voor de yoghurtdressing
- Meng de yoghurt met het citroensap.
- Versnipper de dragon en voeg samen met ras el hanout toe aan het yoghurtmengsel. Kruid naar smaak met peper en zout.
- Sprenkel wat van de dressing over de bloemkoolcouscous en de kippenballetjes. Gebruik de broodrepen om in de overige dressing te dippen.