Quinoasalade met kip en yoghurtaioli van Loïc Van Impe

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

30 min

Temps de cuisson

15 min

Nombre de personnes

4 personen

Niveau de difficulté

Easy

Quinoasalade met kip en yoghurtaioli van Loïc Van Impe

Ingrediënten

  • 200 g Belgische groene asperges
  • 1 bussel radijzen
  • 1 aubergine
  • 1 sjalot
  • 400 g quinoa
  • 1 bussel platte peterselie
  • 1 bussel munt
  • 1 handvol pistachenoten
  • 1 koffielepel komijnzaad
  • 300 g ontbeende kippendijen of kipfilets
  • 200 g natuuryoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • witte wijnazijn
  • peper en zout

Voor de quinoa en groenten:

  1. kook de quinoa beetgaar, giet af en laat afkoelen tot lauwwarm.
  2. Snijd de aubergine en de sjalot in dunne schijven.
  3. Schil de onderkant van de groene asperges als ze te draderig zijn, snij ze vervolgens in staafjes van zo’n 5 cm.
  4. Besprenkel de gesneden groenten met wat olijfolie en gril ze in een grillpan tot ze beetgaar zijn.

Voor de gegrilde kip:

  1. Wikkel de kip in plasticfolie en klop plat (tot ongeveer 1 cm) met een vleeshamer of een zwaar vlak voorwerp zoals een pan.
  2. Kruid de platgeklopte kippendijen rijkelijk met peper en zout en gril ze na de groenten een drietal minuten per kant op een hoog vuur. De kip moet een mooie korst krijgen en vanbinnen gaar zijn. Laat na het bakken een paar minuten rusten.

Voor de yoghurtaioli:

  1. Maal het komijnzaad en de pistachenoten samen grof in een vijzel of blender.
  2. Pers een teen knoflook fijn en voeg er de yoghurt aan toe.
  3. Breng op smaak met een kwart van de pistachenoten en het komijnzaad, een snuifje peper en zout, wat gehakte platte peterselie en gehakte munt, enkele druppels witte wijnazijn en olijfolie.

Opdienen:

  1. Meng vervolgens de quinoa met de gegrilde groenten, plakjes fijngesneden radijs, gehakte platte peterselie, gehakte munt en het pistache- en komijnmengsel.
  2. Breng op smaak met peper, zout, witte wijnazijn en olijfolie. Als het warm is, kan je wat meer azijn gebruiken om de salade extra verfrissend te maken.
  3. Serveer de salade met daarop de gegrilde kip en de heerlijke aioli.

ads

Lore Ginneberge
Lore Ginneberge

Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.

ads