Suikervrije brownies met zoete aardappel
Non spécifié
50 min
40 min
10 brownies
Easy
Ingrediënten
- 600 gram zoete aardappelen
- 80 gram gemalen amandelen
- 100 gram boekweitmeel of volkoren rijstmeel
- 14 grote gedroogde dadels of Medjool dadels
- 4 eetlepels rauwe cacaopoeder
- 3 eetlepels ahornsiroop
- snufje zout
- Zet de oven op 180 graden. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Laat de blokjes gedurende 20 minuten garen in een pot kokend water of, nog beter, in een stoommachine. De blokjes moeten helemaal zacht zijn en bijna uit elkaar vallen.
- Mix de blokjes zoete aardappel samen met de ontpitte dadels in een blender tot je een romige siroop krijgt.
- Doe de overige ingrediënten in een grote kom en roer alles goed dooreen. Klop er daarna de zoete aardappelmix door.
- Neem een ondiepe, rechthoekige bakvorm en bekleed die met een laag bakpapier. Giet het beslag erin en bak gedurende 20 minuten. Controleer met een prikkertje of een mes of de brownie gaar is – het prikkertje moet droog zijn als je het terug uit de brownie haalt.
- Haal de brownie uit de oven en laat een tiental minuten afkoelen. Verwijder de brownie uit de vorm en snijd hem in vierkante blokjes.
(Via Deliciously Ella)
ads
Lore Ginneberge
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads