Deze suikervrije brownies geven je die dosis zoetigheid, zonder het schuldgevoel achteraf.
Ingrediënten
- 600 gram zoete aardappelen
- 80 gram gemalen amandelen
- 100 gram boekweitmeel of volkoren rijstmeel
- 14 grote gedroogde dadels of Medjool dadels
- 4 eetlepels rauwe cacaopoeder
- 3 eetlepels ahornsiroop
- snufje zout
Bereiding
- Zet de oven op 180 graden. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Laat de blokjes gedurende 20 minuten garen in een pot kokend water of, nog beter, in een stoommachine. De blokjes moeten helemaal zacht zijn en bijna uit elkaar vallen.
- Mix de blokjes zoete aardappel samen met de ontpitte dadels in een blender tot je een romige siroop krijgt.
- Doe de overige ingrediënten in een grote kom en roer alles goed dooreen. Klop er daarna de zoete aardappelmix door.
- Neem een ondiepe, rechthoekige bakvorm en bekleed die met een laag bakpapier. Giet het beslag erin en bak gedurende 20 minuten. Controleer met een prikkertje of een mes of de brownie gaar is – het prikkertje moet droog zijn als je het terug uit de brownie haalt.
- Haal de brownie uit de oven en laat een tiental minuten afkoelen. Verwijder de brownie uit de vorm en snijd hem in vierkante blokjes.
(Via Deliciously Ella)