Gezonde appelcrumble met gemberroom
Non spécifié
45 min
00 min
4 porties
Easy
Ingrediënten
- 1 kg rode en groene appels, ontdaan van het klokhuis en in blokjes gesneden
- 100 gram boter of kokosolie
- 1 ½ kopje gemalen amandelen
- ½ kopje amandelschilfers (of ¼ extra kopje gemalen amandelen)
- 1 eetlepel kaneel
- 1 theelepel nootmuskaat of gember
- 1 ½ theelepel vanille-extract
- 1 snuf zeezout
- 1 ½ eetlepel ahornsiroop
- 1 eetlepel water
- 2 eetlepels versgeperst citroensap
- 10 eetlepels verse room of yoghurt (vol)
- 1,5 theelepels versgeraspte gember
- 1 à 2 theelepels rauwe honing
- Verwarm de oven op 180 graden. Doe de appelblokjes samen met de eetlepel water in een pan. Zet het deksel op de pan en laat zachtjes bakken gedurende 8 minuten.
- Vet een bakvorm in en doe er de gegaarde appelblokjes in.
- Smelt de boter of kokosolie in dezelfde pan. Meng de overige ingrediënten in een kom en roer er tenslotte de gesmolten boter door met een vork. Laat de topping eventueel even koelen in de koelkast of in de diepvries.
- Verdeel de topping over de appels en bak goudkleurig in de oven (20 à 30 minuten).
- Maak ondertussen de gemberroom door alle ingrediënten te mengen. Houd de room koel en serveer met de warme crumble.
(Via Hemsley and Hemsley)
ads
Lore Ginneberge
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads