Geen zomer is compleet zonder waterijsjes. Deze vegan variant met cashew en perzik is even verfrissend, maar een pak gezonder.
Ingrediënten
- 800 gram perziken (of nectarines)
- 70 gram cashewnoten
- 3 eetlepels zoetstof (ahorn- of agavesiroop)
- 2 eetlepels water
- Zaadjes van ½ vanillestokje
Bereiding
- Laat de cashewnoten tenminste 4 uur weken in water. Giet de noten na afloop af en spoel ze goed met water.
- Pel de perziken en hak ze grof. Pureer de blokjes in een blender. Meng er een eetlepel zoetstof door en giet het mengsel in een aparte kom.
- Spoel de blender af en voeg er de cashewnoten, vanillezaadjes, 2 eetlepels zoetstof en water aan toe. Mix tot je een glad mengsel krijgt.
- Giet afwisselend de perzikpuree en het cashewmengsel in ijslollievormpjes. Roer met een spies de mengsels zachtjes dooreen voor een marmereffect. Dek de vormpjes af en plaats ze in de diepvries. Aftellen maar!
(Via My New Roots)