Sinds zijn ontstaan aan het einde van de 19de eeuw, weet dit aperitief dankzij zijn zonovergoten cocktails de harten van levensgenieters en summer lovers te veroveren. Geniet van een gezellig samenzijn en breng een toost uit op de zomer. Santé!

Met zijn subtiele bitterheid en gerafineerd smakenpalet vormt het Lillet-aperitief een perfecte harmonie met tal van ingrediënten die je ook terugvindt in de meest trendy cocktails van het moment. Net als gin of Apérol past ook Lillet in het rijtje van vintage dranken die sinds een jaar of twee, drie aan een stevige comeback bezig zijn. Maak kennis met de rijzende ster van de hipste rooftop bars in de coolste hoofdsteden ter wereld.

Als een feniks

Het aperitief dat oorspronkelijk in de streek van Bordeaux ontstond en gemaakt is op basis van wijnen en fruitlikeuren (afkomstig van zongerijpte sinaasappelen en kinine uit Zuid-Amerika), vergaarde naam en faam tot in de fluwelen salons van de Amerikaanse First Ladies na de Tweede Wereldoorlog. Later werd het zelfs wereldwijd bekend door agent 007, toen hij de “Vesper”, een cocktail op basis van Lillet, zijn creatie noemde. Door de opkomst van andere trendy drankjes in de jaren 1990 scheelde het niets of Lillet was voorgoed in de vergetelheid geraakt. Het was wachten tot een sterrenchef het drankje uitriep tot beste aperitief ter wereld om het tij te keren. Lillet is verkrijgbaar in wit of rosé en zijn variaties inspireerden enkele bartenders om vijf cocktails te ontwikkelen die de Franse “joie de vivre” vertolken.

 

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Lillet.
www.lillet.com