Gin, pompelmoes & rozemarijn
Ingrediënten
- 250 ml water
- 200 g rietsuiker
- 15 g rozemarijntakjes
- 4 cl gin
- 8 cl Finley Pompelmoes-Bloedsinaasappel
- 2 cl rozemarijnstroop
- 15 cl pompelmoessap
- Pompelmoes
- Ijsblokjes
Bereiding
- Maak de rozemarijnstroop klaar. Doe hiervoor het water in een pan en voeg de suiker toe. Laat 20 minuten koken. Spoel de rozemarijntakjes en voeg ze toe. Laat 10 minuten trekken en filter dan. Giet de stroop in een gesteriliseerde fles en hou opzij.
- Doe de gin, de rozemarijnstroop en het pompelmoessap in een shaker en schud krachtig. Giet het mengsel in een bol glas met een grote ronde ijsblok. Voeg Fïnley Pompelmoes - Bloedsinaasappel toe.
- Werk af met een schijfje pompelmoes en een takje rozemarijn.
Perfect bij...
Combineer deze mediterrane cocktail met bladerdeeghapjes van geitenkaas, vijgen en lange peper. Die kun je makkelijk zelf maken. Beleg een paar vierkante plakjes bladerdeeg met verse geitenkaas en een theelepel vijgenjam. Breng op smaak met een snuifje lange peper. Bak 15 minuten op 180 °C en klaar is kees.
Dit artikel kwam tot stand is samenwerking met Fïnley.
www.cocacolabelgium.be