Ontdek het zomerrecept van Thomas Locus ! Een heerlijk recept van schelpdieren Almejas à la marinera.
Ingrediënten
- 1 kg almejas
- 80 gr parmezaan
- 60 gr geroosterde pijnboompitten
- 60 gr verse basilicum
- 1,6 dl olijfolie
- Sap van halve citroen
- 1 sjalot fijngesnipperd
- Snuifje bloem
- 100 ml witte wijn
- Diverse groene tuinkruiden
- 5 gr chilivlokken
- 3 teentjes look
Bereiding
Bereidingswijze:
Voor de pesto:
- Mix de Parmezaan samen met de pijnboompitten, verse basilicum, 1,5dl olijfolie, sap halve citroen en 2 tenen look fijn in de blender
Voor de almejas:
- Stoof de fijngesneden sjalot aan met een teentje look in de resterende olijfolie en voeg hier een snuifje bloem aan toe
- Plaats deze samen met de almejas, de pesto en de witte wijn in een stoompan
- Stoom deze gedurende 1-2 minuten afhankelijk van de grootte van de almejas op 100 graden in de drukstoomoven
Voor de dressering:
- Plaats de almejas in een diepe bowl
- Werk af met de chilivlokken en diverse tuinkruiden
Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Miele.
www.miele.be