Een klassieke risotto, maar dan met Salamini Italiani alla Cacciatora DOP. Zalig!
Ingrediënten
- 1 Salamini Italiani alla Cacciatora DOP
- 160 g arborio-rijst
- 25 g pecorino
- 50 g ricotta
- 1⁄2 gele courgette
- 1 ui
- teentje knoflook
- 500 ml groentebouillon
- 1 onbehandelde citroen
- Olijfolie
Bereiding
- Snij de ui in kleine blokjes, pers de kno ook en snijd de courgette in halve schij es. Rasp de schil van de citroen jn en vang het sap op in een glas.
- Snij de Salamini Italiani alla Cacciatora DOP in kleine blokjes.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote braadpan en voeg ui, kno ook en rijst toe. Laat 2 tot 3 minuten al roerend sudderen op een laag vuur.
- Giet een deel van de bouillon en het citroensap bij de rijst. Laat koken tot de vloeistof bijna volledig opgenomen is. Roer regelmatig om. Ga op dezelfde manier te werk voor de rest van de bouillon. Voeg, wanneer de rijstkorrels nog licht knapperig zijn, de gele courgette toe.
- Voeg op het einde de pecorino, de ricotta, de helft van de Salamini Italiani alla Cacciatora DOP en de citroenzeste toe aan de risotto. Breng op smaak met fleur de sel en versgemalen peper. Meng goed dooreen en dien onmiddellijk op in diepe borden. Voeg nog een paar blokjes Salamini Italiani alla Cacciatora DOP en een scheutje olijfolie toe als finishing touch.
Surf voor meer info naar:
enjoytheauthenticjoy.eu
enjoytheauthenticjoy.be
Instagram of Facebook
De organisatoren van de betrokken burgerinitiatieven zijn volledig verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina. De teksten zijn uitsluitend voor rekening van de auteurs ervan en vertegenwoordigen niet het standpunt van de Europese Commissie. De Commissie is niet verantwoordelijk voor de wijze waarop de verstrekte informatie wordt gebruikt.
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Consorzio Cacciatore Italiano DOP.
www.salamecacciatore.fr