Zin in een makkelijk fingerfood aperitiefje? Bij deze krokante avocadoversie likken wij alvast duimen en vingers af. Om knapperig van te genieten... zonder schuldgevoel!
Ingrediënten
- 2 avocado's
- 1 limoen
- Zout
- 50 g tarwemeel
- 50 g maisbloem
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 100 ml amandelmelk
- 2 eetlepels cashewnotenpuree
- 1 koffielepel komijn
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1/2 koffielepel chilipoeder
Bereiding
- Schil de avocado's en snij ze in dunne plakjes. Snij de limoen doormidden en sprenkel het sap van de ene helft over de plakjes avocado. Zet even aan de kant.
- Bereid de saus door de cashewnotenpuree, het sap van de tweede limoenhelft, de komijn en het paprika- en chilipoeder te mengen. Zet aan de kant.
- Neem een kom en vermeng daarin de twee soorten bloem, het paprikapoeder, het zout en de amandelmelk tot je een homogene pasta verkrijgt. Dompel de plakjes avocado in het mengsel en bak ze dan enkele minuutjes in de friteuse, tot de pasta errond mooi goudbruin kleurt.
- Haal de plakjes uit de friteuse en leg ze op een met keukenpapier bedekt bakrooster.
- Bestrooi ze licht met peper en zout... en opdienen maar!