Onze 100% healthy groene shakshuka

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

25 min

Temps de cuisson

15 min

Nombre de personnes

2 - 3 personen

Niveau de difficulté

Easy

Onze 100% healthy groene shakshuka

Ingrediënten

  • 1 staaf prei, in schijfjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 bosjes jonge spinaziescheuten
  • 250 g yoghurt op Griekse wijze
  • 1 bosje koriander
  • 1 handvol basilicum
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel citronella, grof gehakt
  • 1 mespunt gember, geschild en grofgesneden
  • 3 eetlepels tahin
  • 1 koffielepel zeezout
  • 4-5 eieren
  • 1 jonge broccoli
  • Groene chilipeper als garnering
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet je ovenschaal (30 x 20 cm) licht in.
  2. Verwarm de olie in een pan en voeg er dan de prei aan toe. Laat zo’n 5 min aanbakken tot hij een licht gouden laagje krijgt. Giet in een mengkom.
  3. Fruit de spinazie met wat olijfolie in een braadpan op een gematigd vuur. Voeg ook aan de mengkom toe.
  4. Doe de yoghurt, een handvol basilicum, de koriander, het citroensap, de look, de citronella, de gember, het zeezout en 1 ei in een blender. Mix tot je een romige substantie krijgt.
  5. Giet de bereiding bij de prei en spinazie in de kom en roer tot je een gelijkmatig mengsel bekomt. Giet dat mengsel in een ovenvaste schotel.
  6. Als je gewone broccoli gebruikt, blancheer die dan 2 min in gezouten water zonder deksel.
  7. Leg de broccoli op het mengsel en druk een deel ervan in de saus.
  8. Maak openingen voor de eieren (op die manier behouden de eieren tijdens het bakken hun vorm en lopen ze niet uit). Breek de eieren en giet ze in de holtes.
  9. Plaats de schotel 10-15 min in de oven. Versier het resultaat daarna met de verse koriander, chilipeper en GR’EAT Glory (zoute granola) en neem er wat geroosterd brood of knäckebröd bij. Smakelijk!

Recept voorgesteld door GR’EAT Granola.

Meer info op greatgranola.be

ads

Virginie Dupont
Virginie Dupont

ads