Om te voorkomen dat we overdag door onweerstaanbare trek worden geplaagd, wordt 's ochtends een hartig en volledig ontbijt aangeraden. Hoe lost Emilie Franzo dat op? Met een heerlijk eiwitrijk slaatje op basis van kikkererwten.
Ingrediënten
- Enkele fijne plakjes avocado
- 2 champignons
- 1 handvol jonge spinaziescheuten
- Enkele takjes kervel
- 1 jonge ui
- Peper en zout
- 2 sneetjes brood
- 50 g kikkererwten
- Olijfolie
- 125 g verse geitenkaas
- 5 cl vloeibare room
Bereiding
- Rooster de sneetjes brood. Zet ze even aan de kant.
- Spoel de kikkererwten af en laat ze uitdruipen. Plet ze daarna grof met een vork. Schil en versnipper de jonge ui. Reinig de champignons en snij ze in fijne schijfjes.
- Meng de verse geitenkaas met de vloeibare room in een kom en roer er daarna de kikkererwten en de jonge ui door. Voeg er 1 eetlepel olijfolie, peper en zout aan toe. Smeer je bereiding op de binnenkant van de 2 sneetjes brood.
- Leg de schijfjes champignon op een van de sneetjes brood, plaats er daarna de plakjes avocado boven en tot slot de spinaziescheuten.
- Voeg er nog een scheutje olijfolie en een snuifje zout aan toe en sluit de sandwich met de andere snee brood.