Zoete aardappeltaart om je gasten mee te verrassen

Geüpdatet op 18 juli 2019 Druk het recept af door Virginie Dupont en Emilie Mascia Foto’s: Emilie Franzo
  • Dessert
  • 30 mn
  • 55 mn
  • 1 taart
  • Medium
Zoete aardappeltaart om je gasten mee te verrassen

Deze verrassende taart dankt z'n opvallende kleur aan een speciale soort zoete aardappel. Het resultaat is in elk geval superlekker en hartverwarmend. Om zo snel mogelijk zelf uit te proberen!

Ingrediënten

  • 800 g paarse zoete aardappelen, gekookt en tot puree verwerkt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 52 g kokosolie
  • 96 g amandelpoeder
  • 140 g havervlokken
  • 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat
  • Een blikje kokosmelk van 400 ml
  • 150 ml + 60 ml esdoornsiroop
  • 1,5 eetlepel maïzena
  • 1 koffielepel zout
  • 1 koffielepel gemberpoeder
  • 1/2 koffielepel Four Spices (kruidenmengsel)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Neem een bakvorm met een diameter van 22 cm, vet hem in en bestuif met bloem. Meng de gesmolten kokosolie, 60 ml esdoornsiroop, het amandelpoeder, de havervlokken, het natriumbicarbonaat en een snuifje zout in een kom. Giet de bereiding in de bakvorm en druk goed aan. Bevochtig je handen hiervoor licht zodat het deeg niet blijft kleven. Plaats 10 min in de oven.
  3. Mix de puree van zoete aardappelen, het citroensap, 180 g kokosmelk, 150 ml esdoornsiroop, de maïzena, het zout, de gember en de Four Spices-mengeling in een blender tot je een homogeen mengsel krijgt. Giet de bereiding in de voorgebakken taartbodem en plaats 45 min in de oven. Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen.
  4. Klop de rest van de kokosmelk (het vaste deel in het blikje) en twee eetlepels poedersuiker met een keukenrobot tot slagroom. Serveer samen met de taart.

Meer dessertjes? Probeer ook onze citroentaart met meringue

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor