Ja hoor, ook buiten de grote steden kan je verrukkelijk eten. In kleine dorpjes zitten vaak verborgen culinaire parels, en Dôme is er daar zeker een van!
De man achter het concept
Fonkelende ogen, een niet-aflatende glimlach... Julien Van Den Este (voormalig chef-kok van L'Ecailler du Palais Royal en La Villa Loraine) is de chef-kok en de man achter het concept van Dôme. Hij praat bevlogen en straalt opgewektheid uit. Je bent amper binnen of hij steekt al van wal over zijn zonovergoten eetzaal langs het Zoniënwoud en de gelukzalige sfeer... "Dat is eigenlijk waar Dôme voor staat. Een verse keuken met lokale seizoenproducten, bijna 100% bio, discreet, zonder veel vertoon. Een keuken om te delen", vertelt hij. Op deze woensdagmiddag verdringen groepjes vriendinnen en gezinnen met of zonder kinderwagen zich om van een dagmenu te kunnen genieten. Daarvoor kies je, zoals het vandaag de dag hoort, uit vlees, vis of vegetarisch. Hier zijn groenten de ster van de tafel. Het moet gezegd, ze zijn hemels. De maaltijd is eenvoudig maar fijn en de porties zijn mooi uitgebalanceerd.
Het bord
Dat komt mooi uit, want ik houd wel eenvoud. Neem nu het voorgerecht: pure groenten, zonder sausjes en nog lekker knapperig. Espuma van erwtjes, gerookte scamorza en stracciatella, wilde look met dun Carasaubrood en tartaar van algen met kumquat en sesamzaadjes. Zo, dat is duidelijk. Uit deze lenteschotels blijkt zonder omhaal hoe natuurlijk deze keuken is; het terras is verlaten - daar zorgen de buien wel voor; de ijskoude windvlagen worden verwarmd door onverwachte zonnestralen; de glazen natuurlijke wijn vinden als vanzelf hun weg. Mijn lege bord wordt weggebracht, ik bent verkocht.
De boom waardoor je het bos niet meer ziet
Achter dit restaurant verschuilt zich een verrassende holistische wereld. Op vier verschillende niveaus en via een indrukwekkende doolhof van gangen, krijg je toegang tot een overkoepeld zwembad, wellnessruimtes, koude douches, een hammam, een sauna en een infraroodsauna. Achter dit project houden zich twee estheten schuil: Isabelle Manneback en haar echtgenoot Fabrice Enthoven. Hier willen ze mensen een gevoel van welzijn, aansluiting en ook zichzelf laten terugvinden.
Dôme - 15 Waterloosesteenweg, 1640 Sint-Genesius-Rode. Restaurant non-stop open van woensdag tot zaterdag van 12 u. tot 21.30 u. en op zondag voor de brunch van 11 u. tot 15 u.
Tel.: 02/358 17 45