Ze zijn fris, licht en belachelijk eenvoudig: onze superrelaxte zomercocktails. Het is heus niet onze ambitie om barvrouw van het jaar te worden, maar wel om een easy en evenwichtig drankje te maken. Wat kan je zoal drinken als afwisseling op een traditionele Spritz?
1. Bacardi Spiced & Stormy
Ingrediënten
- 50 ml BACARDI spiced
- 25 ml Limoensap
- 10 ml suikersiroop (zelf gemaakt van ruwe rietsuiker)
- 3 druppels angostura
- Aftoppen met gingerbeer
- Schijfje gember
Bereiding
Vul een cocktailglas met ijs, snij de limoen doormidden en pers er 25ml limoensap uit en schenk het in het glas. (limoensap uit een flesje kan natuurlijk ook) Meng gekookt water met wat ruwe rietsuiker en voeg 10 ml van dit mengsel toe in het glas. Schenk 50 ml BACARDÍ Spiced in en top het af met gingerbeer. Voeg 3 druppels angostura bitters toe en garneer je cocktail af met een schijfje gember. Enjoy!
2. Watermeloen slush met gin
Ingrediënten
- 1 middelgrote watermeloen
- 12 cl gin
- limoen (ter garnering)
Bereiding
Snij de watermeloen in stukjes en laat hem een nacht in de vriezer liggen. Mix de watermeloen vervolgens met de gin en als je dat wenst ook met tijmsiroop (recept: zie hieronder). Laat de mix 4 uur in de koelkast vooraleer je hem serveert en werk af met schijfjes limoen. Ideaal voor ‘s zomers wanneer je wel een verfrissende cocktail kan gebruiken.
2. Le Grand Fizz
Ingrediënten
- 7 cl vodka
- 3 cl St-Germain likeur (op basis van vlierbloesems)
- 4 cl geperst limoensap
- 4 cl bruisend water
- 1 limoen
Bereiding
Vul een groot glas met ijsblokjes en giet er de vodka, de St-Germain-likeur en het geperste limoensap in. Voeg het bruiswater toe en roer met een menglepel. Roer zachtjes, om de bubbels te behouden. Garneer het glas met drie limoenpartjes.
Ontdek meer recepten met St-Germain likeur.
4. Midsummer Bramble
Ingrediënten
- 5 cl Hendrick’s Midsummer Solstice (de nieuwe limited edition bloemige gin van Hendrick’s)
- 2 cl citroensap
- 1/2 cl suikersiroop
- 1 cl braambessen likeur
Bereiding
Schenk de ingrediënten in een glas met fijngestampt ijs. Meng en voeg meer ijs toe. Versier het glas met braambessen en een schijfje citroen en serveer.
5. Sangria Flora
Ingrediënten
- 1 fles Sauvignon Blanc-wijn
- 24 cl St-Germain likeur
- 2 verse perziken
- 5 – 6 verse frambozen
- 6 verse aardbeien
- 1 trosje verse druiven
Bereiding
Giet de wijn, de likeur en het fruit in een karaf of een kannetje en roer. Laat de mix gedurende 3 tot 8 uur trekken. Serveer de cocktail vervolgens in een glas gevuld met ijs.
6. Pommy Garden
Ingrediënten
- 5 cl Belvedere vodka
- 2 cl granaatappelsap
- 2 cl citroensap
- 1/2 cl suikersiroop
- Munt
Bereiding
Plet de munt zachtjes in de suikersiroop. Voeg vervolgens de ingrediënten toe en schud ze in een shaker met ijs. Garneer de cocktails met wat citroenzeste.
7. Lillet of the Valley
Ingrediënten
- 6 cl pompelmoessap
- 4,5 cl Lillet Blanc
- 3 cl gin
- 3 cl tijmsiroop
Bereiding
Meng voor de siroop evenveel suiker als water in een pan en breng aan de kook. Voeg een paar takjes tijm (of rozemarijn als variant) toe en haal van het vuur. Laat 5 tot 15 minuten intrekken en filter dan. Je kan de siroop 3 tot 4 dagen bewaren.
Meng vervolgens het pompelmoessap, de Lillet, de gin en de siroop. Voeg ijs toe en shaken maar. Garneer met een schijfje pompelmoes en een paar takjes tijm. Voor een lichtere cocktail kan je een scheutje tonic of bruisend water toevoegen. Een recept van de blog Will cook for friends.
8. Lillet Co(o)rniche
We proefden deze superfrisse cocktail in La Co(o)rniche, een zeer stijlvol hotel/ bar/ restaurant in het hart van de baai van Arcachon. Een aanrader om thuis zelf te proberen!
Ingrediënten
- 6 cl Lillet Rosé
- 9 cl Prosecco
- 3 cl Schweppes agrumes
Bereiding
Doe ijsblokjes in een glas en meng alle ingrediënten in deze volgorde: Prosecco, Lillet Rosé, Schweppes agrumes. Serveer lekker fris.