Zelfgebakken speltbrood

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

90 min

Temps de cuisson

40 min

Nombre de personnes

1 brood

Niveau de difficulté

Easy

Zelfgebakken speltbrood

Ingrediënten

  • 450 g spelt
  • 1/2 koffielepel zout
  • 1 zakje droge instantgist
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 koffielepel honing
  • 400 ml lauw water

  1. Begin met het invetten van een broodvorm van 900 ml.
  2. Maak de graanmolen – als je die hebt – vooraan op de keukenrobot vast. Schakel de graanmolen op de fijnste stand en vermaal de spelt rechtstreeks in de kom, op de laagste snelheid. Heb je de robot niet, gebruik dan 450 g speltmeel.
  3. Haal de graanmolen en de kom van de machine.
  4. Voeg de andere ingrediënten bij het speltmeel en plaats de kom terug op de machine. Maak de deeghaak vast. Stel de robot in op de laagste snelheid en meng tot je soepel en kleverig deeg verkrijgt. Schakel de snelheid op 1 en kneed het deeg zo’n 5 min lang. Haal de kom weg, overdek hem met plasticfolie en plaats hem op een warme plek. Laat hem daar ongeveer 1 uur staan of tot het volume van het deeg is verdubbeld.
  5. Maak de kom op de robot vast en kneed 30-60 sec op minimumsnelheid met de deeghaak zodat de lucht uit het deeg wordt gestuwd. Leg het deeg in de broodvorm en probeer de bovenzijde lichtjes effen te maken, aangezien het erg kleverig is.
  6. Dek het deeg af met wat ingevette plasticfolie en laat het opnieuw zo’n 30 min rijzen. Terwijl het deeg rijst, verwarm je de oven voor op 190°C.
  7. Laat het brood circa 40 min in het midden van de oven bakken, tot de onderzijde hol klinkt wanneer je erop tikt. Laat afkoelen op een rooster.

Meer info op kenwoodworld.com

Ontdek ook de beste bakkers van Gent

ads

Virginie Dupont
Virginie Dupont

ads