Pavlova met rode vruchten, granola & munt

Gepubliceerd op 20 augustus 2019 Druk het recept af door Virginie Dupont Foto’s: Alexandre de Terwangne
  • Dessert
  • 35 mn
  • 1 h 30 mn
  • 1 pavlova
  • Medium
Pavlova met rode vruchten, granola & munt

Het is hét dessert waar Instagram momenteel gek van is. Pavlova is lekker met alle zomerfruit... maar ook met granola, wat dan weer perfect is om met texturen te spelen!

Ingrediënten

  • Het wit van 6 medium bio-eieren
  • 330 g fijne witte suiker
  • 1,5 koffielepel witte azijn
  • 500 g yoghurt op Griekse wijze
  • 2 citroenen
  • 1 limoen
  • 200 g diepvries rode vruchten
  • 1 koffielepel rietsuiker
  • Verse rode vruchten
  • Munt
  • Limoenzeste
  • Granola met chocolade

Bereiding

  1. Begin met de meringue. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Klop het eiwit tot zich vaste punten vormen.
  3. Voeg de witte suiker toe. Doe dit per eetlepel en wacht 30 seconden na elke toegevoegde lepel.
  4. Krab de boorden van de kom schoon zodat er geen restjes suiker achterblijven.
  5. Blijf nog 6 min doormengen om een gelijkmatig en glad mengsel te krijgen.
  6. Giet de witte azijn erbij en blijf 4 min kloppen tot je een glad, stevig en glanzend mengsel hebt.
  7. Bedek een bakplaat met bakpapier en vorm het mengsel met een spatel tot een halve bol op de bakplaat.
  8. Verlaag de temperatuur van de oven tot 120°C.
  9. Laat anderhalf uur bakken zonder de oven te openen.
  10. Laat daarna minstens 8 uur afkoelen in de oven, nog steeds met de deur dicht.

Tip: je kan een meringue een week op voorhand maken, maar voor dit soort recept raden we aan om hem de avond voordien te bakken. Zo blijft hij in het midden lekker smeuïg. De kwaliteit van de meringue hangt af van je geduld, maar ook van de kwaliteit van de eieren. (Hoe verser, hoe beter. Zo krijg je het eiwit op zijn stijfst.)

De coulis

  • Plaats de mengeling met diepvries rode vruchten in een pannetje, doe er een eetlepel rietsuiker en wat citroensap bij en laat stoven.

De afwerking

  1. Klop het sap van een halve citroen doorheen de yoghurt op Griekse wijze.
  2. Leg de meringue op een groot rond bord.
  3. Smeer de yoghurt op de meringue.
  4. Giet de coulis erover uit.
  5. Versier met vers fruit, gevriesdroogde rode vruchten en GR’EAT granola naar keuze. Rasp wat limoenzeste en voeg er enkele blaadjes verse munt bij (zonder te versnipperen).
  6. Dien meteen op!

Opmerking: je kan het recept aanpassen al naargelang het seizoenfruit dat voorhanden is.

Een must: probeer ook eens met coulis van mango/nectarine en chocoladekrullen.

Recept voorgesteld door GR'EAT Granola.

Meer info op greatgranola.be.

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor