Herontdek de traditionele pizza met Mortadella Bologna. Een echte smaakontdekking!
Ingrediënten
- 400 g bloem
- 22 cl water op kamertemperatuur
- 20 g verse gist
- 1 mespuntje suiker
- 1 1⁄2 kl zout
- 2 el olijfolie
- 300 g ricotta
- 50 g geraspte mozzarella
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 3 mozzarella di Bufala Campana
- 15 sneetjes Mortadella Bologna IGP
- 100 g raketsla
- 90 g gedroogde tomaten met basilium
- 75 g gehakte pistachenoten
Bereiding
- Voor het zuurdesem: los de gist op in 10 cl lauwwarm water en voeg 50 g bloem toe tot de ingrediënten volledig opgelost zijn. Laat 30 min rusten.
- Doe de bloem, de olie, het zout en de rest van het water in de kom van de keukenrobot. Voeg beetje bij beetje het zuurdesem toe. Laat 15 min kneden met de deeghaak op gemiddelde snelheid, tot het deeg soepel en elastisch is.
- Verdeel het deeg in drie bollen en bedek ze onder een vochtige keukenhanddoek. Laat 2 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 250 °C. Strooi wat bloem over het werkblad en rol de deegbolletjes een voor een uit met de deegrol.
- Meng de ricotta, de geraspte mozzarella en de Parmezaanse kaas. Spreid de kaasbereiding uit over de drie pizza’s. Laat 10 min bakken in de oven.
- Haal de pizza’s uit de oven en beleg elke pizza zorgvuldig met de sneetjes Mortadella Bologna IGP, mozzarella di Bufala Campana, enkele gedroogde tomaten, een handvol gedroogde tomaten. Werk af met een mespuntje fleur de sel, een draai van de pepermolen en gehakte pistachenoten.
Surf voor meer info naar:
www.enjoytheauthenticjoy.EU
www.enjoytheauthenticjoy.be
Instagram ou Facebook
De organisatoren van de betrokken burgerinitiatieven zijn volledig verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina. De teksten zijn uitsluitend voor rekening van de auteurs ervan en vertegenwoordigen niet het standpunt van de Europese Commissie. De Commissie is niet verantwoordelijk voor de wijze waarop de verstrekte informatie wordt gebruikt.
Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Consorzio Mortadella Bologna IGP.
mortadellabologna.com