Waterkerssoep met doperwtjes
Non spécifié
15 min
7 min
2 personen
Easy
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 75 g waterkers, grof gehakt, bewaar een paar takjes als garnering
- 250 g doperwtjes
- 750 ml hete groentebouillon (liefst zelfgemaakt)
- 15 g basilicum
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 3 minuten. Doe de waterkers, doperwtjes en bouillon erbij.
- Breng aan de kook en laat 5 minuten op laag vuur koken.
- Haal met een schuimspaan 2 eetlepels doperwtjes uit de pan en hou ze apart. Doe de basilicum in de pan en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel over twee diepe borden, strooi de achtergehouden doperwtjes erover en garneer met de achtergehouden takjes waterkers.
Goed om weten! Waterkers smaakt licht pittig en is sterk alkalisch. Het werkt bloedzuiverend in de lente en verkoelend in de zomer.
HET BOEK
Deze en andere Ayurvedische recepten vind je in het boek ‘Holy happy belly’ van Bianca Fabrie, met foto’s van Simone van Rees, Snor, € 21,99, uitgeverijsnor.nl & vanhalewyck.be.
LEES OOK
ads
ads