Arepa met zwarte bonen, mais, paprika en avocadosalsa

Gepubliceerd op 26 augustus 2019 Druk het recept af door Virginie Dupont en Bianca Fabrie, Marleen Duerinckx Foto’s: Simone van Rees
  • Lunch/Diner
  • 20 mn
  • 25 mn
  • 2 personen
  • Easy
Arepa met zwarte bonen, mais, paprika en avocadosalsa

Het is belangrijk je goed in je vel te voelen en je energie een hele dag door op peil te houden. Deze arepa op basis van maïsmeel van Bianca Fabrie uit haar Ayurvedisch kookboek 'Holy happy belly' bevordert de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen. Dit recept vormt een lekker lunchalternatief om een namiddagdipje te vermijden.

Ingrediënten

  • 300 g voorgekookt maismeel
  • 1 tl Himalayazout
  • Olijfolie om in te bakken
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 2 maiskolven, gekookt
  • 1⁄2 bosje koriander, bewaar nog wat takjes
  • 1 avocado, in blokjes
  • Sap van 1 limoen
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 blikje zwarte bonen (190 g)

Bereiding

[caption id="attachment_277022" align="aligncenter" width="220"]Bianca Fabrie Bianca Fabrie[/caption]

  1. Meng maismeel en zout in een kom, voeg scheut voor scheut 450 ml water toe en kneed dit samen tot een deeg. Laat het 3 minuten rusten, verdeel het in 8 gelijke porties en maak er ballen van. Druk ze plat tot koeken van 1 cm dik. Verhit een beetje olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de arepa’s in 5-8 minuten aan iedere kant goudbruin. Je kunt er een paar tegelijk in de pan bakken.
  2. Bak ondertussen de paprika in een grillpan 3 minuten op hoog vuur. Snij de maiskorrels van de kolven.
  3. Hak voor de salsa de koriander grof, (hou een paar takjes achter voor garnering). Pureer de koriander met de avocado, 2 eetlepels limoensap en de olijfolie. Breng op smaak met extra limoensap en een beetje zout.
  4. Snij de broodjes open en bestrijk ze eerst met de salsa. Vul ze dan met de zwarte bonen, wat gegrilde paprika en mais. Top af met extra salsa en achtergehouden korianderblaadjes.

Goed om weten! Mais(meel) verbetert de eetlust en de spijsvertering, en zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen. Zwarte bonen zijn voedzaam en kunnen helpen bij keelontsteking en blaasproblemen. Ze ondersteunen de menopauze en het voortplantingssysteem.

 

HET BOEK

Holly happy belly

Deze en andere Ayurvedische recepten vind je in het boek ‘Holy happy belly’ van Bianca Fabrie, met foto's van Simone van Rees, Snor, € 21,99, uitgeverijsnor.nl & vanhalewyck.be.

Ik koop het boek!

LEES OOK

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor