Heb je ‘s avonds weinig tijd of even geen inspiratie? Sofie Dumont bedacht 3 makkelijke recepten voor kleine en grote cheese lovers. Perfect als lunch, avondmaal of als verrassing in de brooddoos.
Ontbijtmuffins van ei, tomaat en kaas
Ingrediënten (6 personen)
- 12 scharreleieren
- 6 sneetjes Passendale Classic Bio, in stukjes gesneden
- 1 zoete ui, fijngesneden
- 1 handvol spinazie
- 125 g zachte zongedroogde kerstomaten
- Handjevol basilicum, grof gehakt
- Peper en zout
- Cupcakevorm, ingevet
- Bakpapier, in vierkantjes geknipt
Bereidingswijze
- Klop de eieren los met peper en zout.
- Meng er de fijngesneden ui onder.
- Plaats de uit bakpapier geknipte vierkantjes in de ingevette cupcakevormpjes.
- Verdeel hierin het ei- en uimengsel.
- Verdeel vervolgens de tomaatjes, grof gehakte basilicum, spinazie en de Passendale Bio kaas over het mengsel.
- Bak 15 minuten op 190 graden en laat 5 minuten afkoelen in de vormpjes.
Kidsversie: Cheesy Ahoy Muffinbootjes
Afwerking
Neem een afgekoelde muffin. Leg 2 sneetjes kaas op elkaar en snij er de zeilen uit. Steek op een prikker met een klein vlaggetje uit een groente naar keuze (bv. komkommer of tomaat). Extra tip: de spinazie kan je vervangen door 1 handvol verse wortelrasp of erwtjes
Toast met pesto van groene olijven & salade van avocado en radijs
Ingrediënten (4 personen)
- 4 grote sneden zuurdesembrood of volkorenbrood
- 8 sneetjes Passendale Classic Bio
- 1 bakje kerstomaten
- 400 g gemengde sla
- 2 rijpe avocado’s
- 1 bot radijsjes
- Olijfolie
- Peper en zout
Pesto
- 150g groene olijven
- 2 el geraspte parmezaanse kaas
- Peper
- Sap en zeste van 1 citroen
- 100 ml zachte olijfolie
- 1 bot platte peterselie
Bereidingswijze
- Doe alles voor de pesto in een blender en mix tot een gladde textuur, kruid af met peper en zout.
- Warm de oven voor op 200°
- Bestrijk de snee brood met de pesto, beleg met plakjes Passendale Bio kaas en schijfjes kerstomaat.
- Grill de belegde snee brood ongeveer 5 minuten in de oven.
- Werk af met schijfjes radijs, blokjes avocado, peper van de molen en een scheutje olijfolie
- Serveer met een fris slaatje.
Kidsversie: Mummy Monsters
Bereidingswijze
- Steek cirkels uit de sneden brood of gebruik ronde pistolets.
- Leg 2 sneetjes kaas op elkaar en snij in reepjes van 1 cm.
- Bestrijk het brood met de pesto of vervang deze eventueel door tomatensaus.
- Beleg met de reepjes Passendale Bio kaas.
- Gril ongeveer 5 minuten in de oven
- Maak oogjes van de olijven die in sneetjes gesneden zijn.
- Serveer er extra komkommer of tomaatjes bij.
Variaties: voeg een sneetje gandaham toe of gebruik ronde pistolets in plaats van een snee brood.
Croquewafel met beenham, basilicum en tomaat
Ingrediënten (4 personen)
- 2 vellen kant-en-klaar bladerdeeg
- 8 sneetjes Passendale Classic Bio
- 8 sneetjes beenham
- 1 bot basilicum
- 1 doosje zongedroogde tomaten
- Wafelijzer
Bereidingswijze
- Snij de basilicum en de zongedroogde tomaten fijn en verdeel gelijkmatig over 1 vel bladerdeeg
- Beleg met de sneetjes beenham en Passendale Bio kaas en leg er het tweede vel bladerdeeg op
- Snij het bladerdeeg in stukken zodat ze in het wafelijzer passen (vorm maakt niet uit)
- Laat de wafels 5 minuten in het wafelijzer bakken, haal ze eruit wanneer ze krokant en goudbruin zijn
Kidsverie: Wacko wafeltroetels
Bereidingswijze
- Snij de gebakken wafels in driehoeken
- Maak oogjes uit groenten naar keuze (bv. komkommer en olijven).
- Maak tanden van reepjes Passendale Bio kaas.
- Maak een tong uit beenham
Meer cheesy recepten?