Het opbeurende vieruurtje uit onze kindertijd namaken, maar dan in een vegan versie? Op dat idee kwam de Franse foodblogger Lloyd Lang. We hebben haar recept zelf uitgetest en er was niemand die het verschil met een gewone cake merkte. Om zo snel mogelijk nog eens over te doen...
Ingrediënten
- 210 g bloem
- 150 g sojadessert met chocoladesmaak
- 150 g sojadessert met vanillesmaak
- 50 g gesmolten pure chocolade
- 180 g ruwe rietsuiker
- 5 eetlepels neutrale olie
- 1 zakje bakpoeder
- 2 scheutjes citroensap
- 1 koffielepel vanille-extract
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak eerst het chocolademengsel klaar. Meng hiervoor de helft van de bloem (105 g), het sojadessert met chocoladesmaak, de gesmolten pure chocolade, de helft van de ruwe rietsuiker (90 g), de helft van de neutrale olie (2,5 eetlepels), de helft van het bakpoeder (half zakje) en 1 scheutje citroensap.
- Bereid daarna op dezelfde manier het vanillemengsel. Doe dus de helft van de bloem (105 g) in de kom en voeg daar het sojadessert met vanillesmaak aan toe, het vanille-extract, de helft van de ruwe rietsuiker (90 g), de helft van de neutrale olie (2,5 eetlepels), de helft van het bakpoeder (half zakje) en 1 scheutje citroensap.
- Schuif in de oven en bak gedurende 55 min op 180° C. Haal de cake, wanneer hij 15 min in de oven zit, er opnieuw uit en maak met een mes inkepingen op de bovenzijde van de hele cake. Laat hem daarna verder bakken.
- Een kleine tip: Voeg gerust wat chocoladedruppels aan het chocoladegedeelte van de cake toe. Wacht 24 uur vooraleer je ervan proeft, dan is hij nog lekkerder.
LEES OOK